Grön flagg

Undersök, skapa, lek och lär! Med Grön Flagg blir förskolans arbete för hållbar utveckling en självklar del av det dagliga arbetet. Grön Flagg är den svenska delen av Eco-Schools – ett pedagogiskt verktyg och en miljöcertifiering – som finns i över 50 länder runt om i världen. Idag är över 2 500 svenska skolor och förskolor anslutna till Grön Flagg, vilket gör det till det största nätverket för skolor och förskolor inom hållbar utveckling i Sverige.

Dagsländan jobbar sedan flera år med Grön Flagg för att få barnen intresserade och medvetna inom de sex temaområdena; klimat och energi, konsumtion, kretslopp, livsstil och hälsa, närmiljö och vattenresurser. 

Under perioden 2015/2016 utforskade vi temat Vatten och omdömet, efter avslutad period, från Stiftelsen Håll Sverige Rent löd: 

"Er 6:e Grön Flagg-rapport är godkänd. Vilken välskriven och inspirerande rapport med kloka reflektioner och fantastiska bilder! Vad spännande att få undersöka en hal och död fisk. Så fint att läsa om ert lustfyllda lärande genom många olika metoder och att alla lär på sin nivå. Vi är imponerade av ert genomtänkta förhållningssätt och den nyfikenhet och vilja att lära som verkar finnas hos både personal och barn.

Bra jobbat och nu när ni ska skriva en ny handlingsplan så ta ett tillfälle att diskutera vad hållbar utveckling är på just er förskola, det kan ge nya infallsvinklar och idéer till arbetsområden - lycka till!"

Vi har precis avslutat och lämnat in vårt senaste tema arbete för 2017/2018 där vi utforskat djur och natur, skräp och avfall och så här lyder kommentaren för det arbetet där vi blev godkända.

" Vilken fantastisk resa ni har gjort där ni har använt er av många olika pedagogiska metoder. Ni har gjort lärorika aktiviteter tillsammans med barnen såsom att studera maskar och ge maskarna ett upplevelserikt liv, hälsat på bonden i närheten av er, plockat skräp med mera. Det verkar som att ni har haft en väldigt rolig resa där barnen fått mycket inflytande. Väldigt kul att läsa om hur barnen till slut tog flädern i sina egna händer så ni kunde göra saft! Vi ser redan fram emot att få läsa er nästa plan och hur ni kommer att utveckla ert arbete med lärande för hållbar utveckling."

 

Vi har tillsammans med barnen tillverkat och byggt ett insektshotell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)